احتمالا برای اولین بار که با مفهوم وب سایت آشنا شدید، برای شما هم این سوال پیش آماده باشد که انواع وب سایت چیست؟ چرا که وب سایت های زیادی وجود دارند که روزانه توسط توسعه دهندگان وب طراحی و ایجاد می شوند و هر کدام هم برای اهداف و منظور خاصی به وجود آمده اند. ما در این مقاله می خواهیم شما را با دسته بندی انواع مختلف وب سایت ها آشنا کنیم. اگر به این موضوع علاقه مند هستید پس تا انتها با ما همراه باشید.
وب سایت چیست؟
وب سایت مجموعه ای از چندین صفحه ساختاریافته است که در آن انواع مختلفی از اطلاعات به صورت متن، تصویر، ویدئو و غیره انتشار پیدا کرده است. وب سایت ها از طریق یک دامنه اینترنتی منحصر به فرد و همچنین با استفاده از یک مرورگر وب، توسط هر شخص و در هر زمانی قابل دسترس هستند. همچنین میتوان وبسایت را مجموعهای از فایلها یا صفحاتی تعریف کرد که میتوان از طریق وب جهانی (www) به آنها دسترسی پیدا کرد، به طوری که فایلها یا کدهای درون چندین صفحه به خوبی در یک نام دامنه ساختار یافته شده باشند و اطلاعات موجود در این صفحات قابل مشاهده باشد.
دسته بندی انواع وب سایت
در حالت کلی میتوان انواع وبسایت را از سه جنبه مختلف مورد بررسی قرار داد:
- انواع سایت ها از نظر طراحی
- انواع وب سایت از نظر کاربرد
- انواع سایت از نظر محتوا
انواع سایت از نظر طراحی بر اساس نوع زبان برنامهنویسی تقسیم بندی می شود که قبل از طراحی سایت لازم است در این مورد با طراح یا شرکت طراح سایت مشورت نمایید تا بهترین نوع کدنویسی برای وب سایت شما انتخاب شود.
انواع وب سایت از نظر کاربرد منظور نوع طراحی سایت است که مورد استفاده و پیاده سازی قرار گرفته است. به عنوان مثال، طراحی سایت فروشگاهی با طراحی سایت شخصی یا شرکتی کاملا متفاوت است چرا که نوع طراحی سایت و امکاناتی که در سایت قرار است پیاده سازی شود، میبایست کاملا بر اساس نیازهای کاربر انجام شود.
همچنین انواع سایت را می توان از نظر محتوا هم تقسیم بندی کرد که به آن وب سایت محتوا محور گفته می شود. سایت محتوا محور همانگونه که از نام آن پیداست، سایتی است که پایه آن بر اساس اصول بازاریابی محتوایی بنا نهاده شده است و در این نوع سایت ها، محتوا بیشترین نقش را ایفا می کند. در ادامه توضیحات بیشتری از انواع وب سایت ها خواهیم داد. با ما همراه باشید.
انواع سایت ها از نظر طراحی
وب سایت ثابت یا استاتیک (Static website)
وب سایت های ایستا سایت هایی هستند که در آنها صفحات وب از قبل طراحی شده اند و محتوا و ساختار آنها کدگذاری شده و ثابت است، به همین جهت به آنها "استاتیک" گفته می شود. این وب سایت ها صرف نظر از نوع مرورگر و یا مخاطبی که از صفحه وب سایت شما بازدید می کند، محتوای یکسانی را به همه نمایش می دهند. وبسایتهای استاتیک معمولاً با استفاده از زبان های برنامه نویسی HTML و CSS سمت سرویس گیرنده کدنویسی میشوند، که در آن هر صفحه به طور مستقل ایجاد میشود و محتوای آن به هیچ پایگاه دادهای متصل نیست. پس از ایجاد و انتشار یک صفحه از سایت های استاتیک، محتوا بدون توجه به اقدامات کاربر بدون تغییر باقی می ماند.
تنها راهی که می توانید در این نوع وب سایت، صفحات وب را ویرایش یا به روزرسانی کنید، این است که به صورت دستی کدهای HTML هر صفحه را تغییر دهید. از وب سایت های استاتیک معمولاً برای مقاصد آموزشی و برای محتواهایی که بهطور مرتب نیاز به تغییر یا به روزرسانی ندارند، استفاده میشود.
وب سایت پویا یا داینامیک (Dynamic website)
وبسایتهای پویا به سایتهایی گفته می شود که در آنها محتوا و ساختار صفحات وب انعطافپذیر است و بسته به درخواست یا ترجیحات کاربر قابل تغییر هستند، به همین جهت اصطلاح "داینامیک" را برای این دسته از انواع وب سایت ها به کار می برند. سایت های پویا معمولاً با استفاده از زبان های برنامه نویسی سمت سرور مانند PHP، ASP، C# و Python کدنویسی و ایجاد می شوند و اغلب محتوای خود را با استفاده از سیستم مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس یا با اتصال به یک پایگاه داده (Database) دریافت می کنند.
با به کارگیری کدنویسی سمت سرور و پایگاه داده CMS، کاربر می تواند صفحات مختلف HTML را در همان لحظه ایجاد کند و یا بعدا امکان تغییر و سفارشی سازی آنها را خواهد داشت. این نوع وبسایتها معمولاً برای مدیریت حساب های کاربری استفاده میشوند، جایی مثل یک کنترل پنل مدیریتی که هر کاربر لازم است فقط اطلاعات شخصی، تنظیمات یا علاقه مندی های خودش را مشاهده کند. از وب سایت های پویا همچنین برای نمایش اطلاعات در زمان واقعی مانند پیش بینی آب و هوا، مشاهده ترافیک خیابان ها و وضعیت تردد جاده ها، قیمت لحظه ای سهام در بورس و غیره استفاده می شود.
انواع وب سایت از نظر کاربرد
حالا که با سایت های استاتیک و پویا آشنا شدید، می توان آنها را به انواع وب سایتهای منحصر به فرد با کاربردهای مختلف تقسیم بندی کرد که در ادامه به معرفی برخی از آنها خواهیم پرداخت:
وب سایت شرکتی (Corporate Website)
وب سایت های شرکتی به عنوان نماینده شرکت در فضای مجازی عمل می کنند و می توانند شامل اطلاعاتی در مورد فعالیت های شرکت، مخاطبین و آدرس آنان، لیستی از خدمات یا کاتالوگ دیجیتالی محصولات و لیست قیمت کالاها یا خدمات باشد. همچنین می توان گفت این وب سایت ها نوعی پلتفرم تبلیغاتی هستند که در واقع برای جذب مشتریان جدید طراحی شده اند. مخاطبان در این سایت ها برای تمام سوالات خود پاسخ جامعی دریافت می کنند. برای سفارش و مشاوره رایگان طراحی سایت شرکتی در مشهد شما مشتریان عزیز میتوانید از طریق تماس تلفنی با کارشناسان شرکت طراحی سایت وبناک مشاوره رایگان دریافت نمایید.
وب سایت فروشگاهی (Ecommerce Website)
در وب سایت های فروشگاهی کاربران می توانند کالاها، خدمات و یا محصولات دیجیتالی موردنظر خود را از طریق اینترنت و به صورت آنلاین خریداری کرده و در وقت و زمان خود صرفه جویی نمایند. در مقابل صاحبان فروشگاه های اینترنتی هم می توانند سفارشات خرید کاربران را سریعتر پردازش و مدیریت کنند و سپس با درنظر گرفتن روش های مختلف حمل و نقل، کالاها را به دست مشتریان خود برسانند. اگر تصمیم به طراحی سایت فروشگاهی در مشهد گرفته اید ما در شرکت وبناک قادر هستیم محصولات و خدمات شما را به بهترین شکل ممکن به طیف گستردهای از مخاطبان نمایش دهیم تا به صورت کارآمد و هوشمندانه در جهت رشد و توسعه کسب و کار اینترنتی خود قدم برداشته و به اهداف موردنظرتان برسید.
سایت شخصی (Personal Website)
از وب سایت شخصی می توانید برای معرفی خودتان، ارائه مشخصات، بیان ایده ها و تفکرات و به اشتراک گذاری رزومه و مهارت هایی که در زمینههای کاری مختلف دارید استفاده کنید. این نوع وب سایت فقط مختص افراد معروف یا به اصطلاح سلبریتی نیست، بلکه تمام اشخاصی که دارای مهارت و تجربه در زمینه های مختلف هستند می توانند از آن بهره مند شوند. ما در وبناک همواره تلاش میکنیم همان سایتی که دوست دارید، دقیقا منطبق با علایق و نیازهای شما طراحی کنیم. هیچ نگرانی از بابت قابلیتها و امکانات تخصصی موردنیازتان نداشته باشید چرا که تیم ما از متخصصین و طراحان سایت با تجربه تشکیل شده که قادر است انواع طراحی سایت شخصی در مشهد را به صورت اختصاصی و کدنویسی شده از پایه برای شما طراحی کند.
وب سایت خبری (News Website)
وب سایت خبری سایتی است که به صورت روزانه جدیدترین اخبار در موضوعات مختلف مانند اخبار سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، ورزشی، هنری، فرهنگی و غیره در آن منتشر می شود. موضوعی که در سایتهای خبری بسیار حائز اهمیت است این است که دائماً باید اخبار و مطالب آنها در این نوع سایت ها به روز رسانی شود. تیم طراحی سایت وبناک با تکیه بر تخصص و تجربه خود، قادر است با انواع طراحی سایت خبری در حوزههای تخصصی از جمله : اخبار روز، اخبار ورزشی، سیاسی، هنرمندان و... که موجب جذب ترافیک بالا می گردد را به مشتریان خود ارائه دهد. طراحی سایت خبری در مشهد تخصص ماست، برای مشاوره رایگان همین حالا تماس بگیرید.
انواع سایت از نظر محتوا
وبلاگ ها (Blogs)
وبلاگ وب سایتی است که حاوی گزارش ها یا دفتر خاطرات شخصی، اطلاعات، موضوعات یا نظرات خاص است. نویسنده وبلاگ معمولا به صفحات وب سایت های دیگر با اطلاعات مرتبط و جالب لینک می دهد. نوشته های وبلاگ معمولا بر اساس موضوعات مختلف دسته بندی شده و از جدا می گردند و به ترتیب زمانی در سایت منتشر می شوند، به این معنی که جدیدترین نوشته ها در بالای صفحه اصلی وبلاگ نمایش داده می شوند و مابقی به ترتیب پشت سرهم بر اساس زمان انتشار نمایش داده خواهند شد. یکی از ویژگیهای مهم وبلاگ، سادگی استفاده از آن برای ارسال نوشته است.
وب سایت های اطلاعاتی (Information Websites)
وب سایت های اطلاعاتی می توانند شامل متن، تصاویر، صدا و ویدیو باشند. هدف اصلی یک وب سایت اطلاعاتی به اشتراک گذاری موضوعات کلیدی و مهم با بازدیدکنندگان وب سایت است. شما می توانید در این نوع از وب سایت ها، صفحاتی که در مورد پاسخ به یک سوال عمومی که اغلب با چه کسی، چه چیزی، چگونه، کجا و چرا شروع می شود را مشاهده کنید. وب سایت های اطلاعاتی همچنین نکاتی در مورد کسب و کار و نحوه ارتباط افراد با یکدیگر را به اشتراک می گذارند.
نمونه کارها (Portfolio Websites)
از نمونه کارها معمولا برای نمایش مهارت ها و آثار هنری خلق شده توسط یک فرد متخصص استفاده می شود. این وب سایت ها اغلب توسط افراد حرفه ای مانند عکاسان، طراحان و نویسندگان برای جذب مشتریان جدید استفاده می شود.
انجمن ها (Forums Websites)
در انجمن ها مجموعه ای از افراد گرد هم می آیند تا ایده ها، نظرات و دیدگاه های خود را در مورد یک موضوع خاص با هم به اشتراک بگذارند. یک انجمن نیاز به گفتگوی باز دارد به این معنی که برای هر شخصی باید فضای امنی جهت تبادل نظرات مختلف وجود داشته باشد. انجمن ها ممکن است میزبانها یا دعوتکنندگانی داشته باشند که بحث های مطرح شده را هدایت کنند، اما هر عضو انجمن در صورت تمایل باید توانایی مشارکت را داشته باشد.
دایرکتوری ها (Directories Websites)
دایرکتوری ها به نوعی از وب سایت های جامع گفته می شود که بر اساس دسته بندی های سازماندهی شده به همراه لینک به سایت هایی که توسط ویراستاران دایرکتوری بازبینی و تایید شده اند ایجاد می شوند. وب سایت های دایرکتوری کاربردهای متعددی دارند و هر کدام متفاوت از هم به نظر می رسند. به عنوان مثال، بعضی از آنها ممکن است به عنوان راهی برای پیدا کردن افراد متخصص و حرفه ای، مانند وکیل ها، پزشک ها و... در یک منطقه جغرافیایی مشخص استفاده شوند.
وب سایت شبکه های اجتماعی (Social Network Website)
شبکه اجتماعی به وبسایت و برنامههایی گفته می شود که به کاربران و سازمانها اجازه میدهد با هم ارتباط برقرار کنند و اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند. در شبکه های اجتماعی افراد می توانند با کاربران دیگری که عضو خانواده یا گروه دوستان آنها هستند و یا کسانی که علاقه مندی های مشابهی با یکدیگردارند، ارتباط برقرار کنند. به عنوان نمونه اگر بخواهیم برخی از شبکه های اجتماعی را مثال بزنیم می توان به: فیسبوک، ایکس (توئیتر سابق)، لینکدین و ... اشاره کرد.
چه نوع وب سایتی برای من مناسب تر است؟
نوع وب سایتی که قصد راه اندازی آن را دارید، تا حد زیادی به هدف شما بستگی دارد. اگر می خواهید به مشتریان خود درباره فعالیت هایی که در حوزه کاری خود انجام می دهید اطلاعاتی ارائه دهید، طراحی یک وب سایت شرکتی گزینه ایده آلی است. اما اگر برای فروش محصولات خود به امکانات و ویژگی های خاصی نیاز دارید، قطعا باید به طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی فکر کنید تا بتواند تمام نیازهای شما را پوشش دهد. نکته کلیدی آن است که بدانید دقیقا از وب سایت خود چه می خواهید و چه اهدافی برای آن در نظر گرفته اید.
اگر فکر می کنید طراحی یک وب سایت پروسه ای بسیار خسته کننده، پیچیده و وقت گیر است، کافی است با شرکت وبناک یکی از بهترین شرکت های طراحی سایت در مشهد تماس بگیرید و با کارشناسان ما در مورد چگونگی ساخت انواع وب سایت بحث کنید تا در نهایت بهترین راه حل ممکن را بر اساس نیازها و اهداف کسب و کار به شما ارائه نمایند.